Uw scheidingsadvocaat in Zoetermeer
Bel vrijblijvend: 079 - 799 90 86
Home > Alimentatie > Partneralimentatie
partneralimentatie zoetermeer

Partneralimentatie regelen

Wanneer u als ex-partners van elkaar gescheiden bent, blijft u wettelijk verplicht elkaar te onderhouden wanneer dit nodig is. Dit wordt gedaan door middel van partneralimentatie. Hier kan men aanspraak op maken wanneer er sprake is geweest van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Als één van de partners onvoldoende financiële middelen heeft om zichzelf te onderhouden wordt van de partner met het hoogste inkomen een bijdrage verwacht.

Duur en hoogte van partneralimentatie

De duur van partneralimentatie wordt bepaald aan de hand van het aantal jaren huwelijk. Heeft het huwelijk korter geduurd dan 5 jaar? Dan is de duur van partneralimentatie gelijk aan de duur van het huwelijk. Bent u langer dan 5 jaar getrouwd geweest dan is de alimentatie verplicht gedurende 12 jaar. De hoogte van de partneralimentatie wordt berekend door de draagkracht van de alimentatieplichtige en de behoefte van de alimentatiegerechtigde met elkaar te vergelijken. Belangrijk is om te weten dat kinderalimentatie altijd voor partneralimentatie gaat.

Wat kan ons advocatenkantoor voor u doen?

Om uw belangen zo goed mogelijk te laten behartigen tijdens de scheiding is het verstandig een echtscheidingsspecialist in te schakelen. Wij zijn uw ervaren echtscheidingsadvocaat in Zoetermeer en de omgeving van Zoetermeer. Bel voor meer informatie of voor het maken van een afspraak met het telefoonnummer 079 - 799 90 86.

Menu