Uw scheidingsadvocaat in Zoetermeer
Bel vrijblijvend: 079 - 799 90 86
Home > Alimentatie > Kinderalimentatie
kinderalimentatie zoetermeer

Kinderalimentatie in Zoetermeer

Kinderalimentatie is een bijdrage voor het onderhoud van de kinderen, na een scheiding. Kinderalimentatie moet ervoor zorgen dat kinderen er na een scheiding niet financieel op achteruit gaan. De hoogte van de alimentatie is afhankelijk van een aantal factoren en wordt bepaald aan de hand van de situatie voor en na de scheiding. Kinderalimentatie moet in ieder geval betaald worden tot het 18e jaar van het kind. Dit kan eventueel verlengd worden tot het 21e jaar van het kind. Dit valt onder het zogenaamde ‘voortgezette onderhoudsplicht’.

De hoogte van kinderalimentatie vaststellen

Bij het bepalen van de hoogte van kinderalimentatie wordt er eerst gekeken naar de behoefte van de alimentatiegerechtigde. Vervolgens wordt er gekeken naar de inkomenssituatie van voor en na de scheiding. Ook zal er bepaald worden wat de draagkracht is van de alimentatieplichtige. Al deze gegevens worden met elkaar vergeleken om tot een oordeel te komen over de hoogte van de kinderalimentatie.

Uw echtscheidingsspecialist in Zoetermeer

Vanuit ons kantoor in Zoetermeer kunnen wij u alles vertellen over uw rechten en plichten rondom kinderalimentatie. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 079 - 799 90 86. Ook kunt u het contactformulier op de website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Menu