Uw scheidingsadvocaat in Zoetermeer
Bel vrijblijvend: 079 - 799 90 86
Home > Alimentatie
alimentatie zoetermeer

Alimentatie regelen in Zoetermeer

Wanneer u gaat scheiden zult u te maken krijgen met alimentatie. Alimentatie is de financiële ondersteuning van elkaar en/of elkaars kinderen na een echtscheiding. Er bestaat zowel partner- als kinderalimentatie.

Partneralimentatie is een financiële compensatie die ex-partners aan elkaar verschuldigd zijn op het moment dat een van de ex-partners financieel zelf niet rond kan komen. Kinderalimentatie is een financiële compensatie voor de zorg van de kinderen aan de partner die de meeste zorg van de kinderen op zich neemt.

Over beide vormen van alimentatie moeten goede afspraken worden gemaakt. Deze gemaakte afspraken dienen vervolgens vastgelegd te worden in een echtscheidingsconvenant. Daarna zal een rechter de afspraken goedkeuren. Omdat de afspraken door een rechter worden goedgekeurd zijn de afspraken rechterlijk afdwingbaar op het moment dat deze niet worden nagekomen.

Juridische hulp bij alimentatie

Een echtscheidingsadvocaat kan u in Zoetermeer en omstreken helpen bij het maken van de juiste afspraken rondom alimentatie. Komt u er samen niet uit, dan zal een rechter beslissen over de alimentatie. Wilt u meer weten over uw rechten en plichten met betrekking tot scheiden? In Zoetermeer kunnen we u hier uitgebreid over informeren en bij begeleiden. Neem direct contact met ons op door te bellen naar 079 - 799 90 86.

Menu